Minkema College

Complete website ontwikkeling voor middelbare school.

Minkema in het kort
Minkema College is een middelbare school met meerdere locaties in Woerden. Doormiddel van een vooruitstrevende visie, waarbij alle leerlingen worden opgeleid voor de samenleving van morgen. Hierbij draait het om de leerling. Daartoe leren ze zelfstandig te denken, leergierig te blijven en constructief met anderen samen te werken.

Aan de Groowup de vraag om deze doelgerichte bron van energie om te zetten en een nieuwe website te maken die aansluit bij de passie van de leerling en tegelijkertijd een heldere, gebruiksvriendelijke informatievoorziening is voor het Minkema College.


Een nieuwe website voor een middelbare school  met een ‘eigen’ karakter en toegankelijke informatie
Uitgangspositie was het overbruggen van enerzijds een pragmatische website, waarop praktische informatie wordt gegeven vanuit de school, en anderzijds een sociaal, interactief platform waar de leerling zich thuis voelt en verbinding zoekt. Door de balans tussen visuele identiteit, functionaliteit en informatie optimaal af te stemmen is de nieuwe Minkema website een krachtig, doelgericht medium geworden.

Online etalage functie
Naast de rol die de website elke dag moet vervullen voor bestaande leerlingen, richt het zich ook op nieuwe scholieren. Voor o.a. de speciale doelgroep van groep 8 is er een eigen landingspage gecreëerd en is er een gedeelte om de rijke historie (sinds 1925) van het Minkema College te showen. De website heeft hiermee een belangrijke functie om een doorkijk te geven van de cultuur en kennis binnen de organisatie en de muren van het gebouw. Een transparante etalage voor een breed publiek en betrouwbaar imago.