Digital design, je best bestede marketing euro.

Digital design / Marketing

De waarde van een goed digitaal design is gigantisch. Het bepaalt hoe (potentiële) klanten je product, dienst of merk zien en ervaren. Het is je winkel, je winkelmedewerker en je product in één.

Dat steeds meer bedrijven en organisaties het belang van goed design onderstrepen, zegt veel over de ontwikkeling. Waar bij design nog steeds in termen van styling en decoratie wordt gedacht, groeit design thinking, in het digitale tijdperk van websites, apps en gebruiksvriendelijke technieken, steeds meer uit tot de kernprincipes van de bedrijfsstrategie. Het versterkt de relatie met de klant, laat innovatiekracht zien en maakt jouw merk benaderbaar voor de doelgroep.

Volger of leider in de markt?

Verzorgd design of 'het ziet er netjes uit' zijn veel te voorzichtige uitgangspunten. Het is ‘messy in the middle’, dus zorg dat je eruit springt. Dat je niet de volger, maar de leider in de markt bent. Zelfs als je denkt 'dat je niet zó belangrijk bent in de markt’. Misschien nog niet. Maar wat er nog niet is, komt vaak sneller dan je denkt.
 

Prada desert


Verdien ik het dan wel terug?

Afgelopen week keek ik mee met een online marketeer in de energie sector. Hij had inzicht in de statistieken van 2 websites die exact dezelfde dienst aanboden. Met ook exact dezelfde vragen in het aanmeldformulier. Twee zaken waren anders; de eerste site was kort, bondig en er was veel aandacht besteed aan design en beeld. De tweede site was wat langer van stof en het design 'voldeed’, maar was niet bepaald een inspiratiebron voor designers.

Mag jij raden wat het verschil was in conversie? 300% meer conversie voor de eerste website. Ik herhaal DRIEHONDERD PROCENT! Knappe marketeer die dat ergens anders in zijn kanalen goed weet te maken.
 

Metrological Groowup pitch book brand strategy


One two punch

Dus als digitaal design nog niet belangrijk is in jouw markt? Of als je ambitie hebt? Zet je concurrenten dan op 3-0 achterstand en zorg dat je met digital design het verschil maakt.

Benieuwd naar onze cases? Hoe wij je kunnen helpen met het vermorzelen van je concurrenten? Laten we dan snel afspreken. Samen met jou veroveren we de markt.Merken laten groeien in het digitale landschap

LET'S MEET

Get in touch with Jasper

Als digital agency uit Breda werken we samen met merken en organisaties die zoeken naar langdurige vooruitgang en strategische groei. Klanten die het belang van onderscheidend concept en high-end design beseffen. Pioniers die, zowel op korte als lange termijn, met innoverende en schaalbare digitale ontwikkeling bezig zijn. Let's groow.