Super gebruiksvriendelijk open source intranet met Drupal

Drupal is een krachtig CMS waarmee je websites en platformen kunt ontwikkelen. Waar veel professionals niet bij stilstaan is dat je Drupal ook heel goed kunt gebruiken voor een intranet. In dit artikel leggen we de voordelen en de mogelijkheden van Drupal als intranet aan je uit.

Voordelen van Drupal als intranet

Intranetten zijn vaak ontwikkeld op basis van applicaties met een hoge licentie fee. Bij Drupal heb je hier mede door het open source karakter geen last van. Daarnaast kun je de styling die je voor je corporate website gebruikt, ook gebruiken voor de styling van je intranet. Hierdoor sluit je interne communicatie tool naadloos aan bij je externe kanalen. Wel zo prettig.

Drupal open source intranet

Vergaande mogelijkheden met Drupal als Intranet

Drempel vrije inlog

Single Sign On (SSO) waarbij gebruikers die binnen de Office 365 omgeving worden aangemaakt automatisch toegang krijgen tot het intranet, of andersom. We kunnen dit zo inrichten dat de beheerder weinig tot geen administratief werk heeft aan het toegangsbeheer. Wel zo makkelijk en veilig.

Reageren en liken van berichten

Omdat iedereen een eigen account heeft is het mogelijk om medewerkers met een persoonlijke titel te laten reageren op nieuwsberichten of likes uit te delen op reacties van elkaar.

Smoelenboek

Op basis van de Office 365 memberlist kan er automatisch een smoelenboek worden gegenereerd. Altijd up to date en wel zo makkelijk.

Aanmeldingen op interne trainingen

Middels een aanmeld en registratie functie is het makkelijk om medewerkers te laten inschrijven op trainingen. Hiermee wordt het intranet een goede plek om trainingen onder de aandacht te brengen en een makkelijke plek voor je collega's om zich in te schrijven op deze trainingen.

Nog veel meer

Dit zijn enkele mogelijkheden maar er is nog veel meer mogelijk, zoals bijvoorbeeld reageren op interne vacatures of het creëren van een centrale plek van documentatie.

Benieuwd hoe een Drupal intranet voor jou organsiatie kan werken?

Bij Groowup zijn we gespecialiseerd in het ontwikkelen en onderhouden van open source intranet websites o.b.v. Drupal en helpen je graag verder naar online én offline succes! Benieuwd hoe het jouw organisatie verder kan helpen? Neem contact op of kom dan langs in onze digital agency in Breda

 Drupal open source intranet

Let's meet

CAPTCHA

Groowup HQ.

Stationslaan 1200
4816 BW Breda
Nederland

Postadres:

Stationslaan 1200
4816 BW Breda