B2B-Marketing

Bezit jij de juiste middelen voor een succesvolle B2B-marketing?  Het is lastig om vandaag de dag een goede B2B-marketeer te zijn. 75% van B2B-marketing is nutteloos, maar met een heldere strategie en branding kun je tot die 25% behoren. 

de grote vraag

Wat is B2B-marketing?

B2B-marketing, of business-to-business marketing, duidt op alle marketingactiviteiten van een organisatie richting andere organisaties. B2B bedrijven zijn, bij wijze van spreken, de ondersteunende ondernemingen van andere ondernemingen. Zij leveren diensten en goederen, die nodig zijn om te werken en groeien. Een bedrijf let tijdens een aankoopproces op andere zaken dan een consument. Daarom spreken we van twee marketing markten: B2B-marketing en B2C-marketing. 

Groowup team

het verschil is niet groot

B2B vs B2C

Overal lees je over de verschillen van B2B-marketing en B2C-marketing, maar liggen deze twee eilanden wel zo ver uit elkaar? Natuurlijk zijn er verschillen, maar in de basis heb je in beide gevallen met mensen te maken. Immers neemt een persoon binnen die onderneming de beslissing. Uiteindelijk gaat het er om dat je die mensen verleidt tot het aangaan van een verbinding. Op dat gebied kan B2B-marketing nog veel leren van B2C.

Groowup team
FEL_Esmee

Esmee van Fello vertelt:

B2B-marketing succes!

"Wij zochten een partij, voor een nieuwe B2B-marketing strategie. Eén die beter uitstraalt wie we zijn én wat we willen. Door een gedegen strategische aanpak van Groowup. Waarbij ze niet meteen aan de slag gingen met kleurtjes en lettertypes, maar eerst oog hadden voor B2B-marketing strategie. Mede hierdoor was het eerste visuele voorstel meteen raak! Wij zijn heel blij met onze nieuwe visuele identiteit en krijgen regelmatig complimenten van klanten over hoe we ons presenteren. 10 punten dus!"

branding

Waarom branding zo belangrijk is voor B2B-marketing

Branding is een belangrijke component binnen B2B-marketing. In de B2B-markt draait veel om vertrouwen. Met een betrouwbaar merk haal je klanten binnen, maar houd je ze ook vast. Hoe beter mensen je merk waarderen, hoe kleiner de kans dat ze geïnteresseerd raken in oplossingen van concurrenten.

Waarom branding? Lees hier onze 6 redenen!
Groowup team

wist je dat

75% van B2B-marketing is ineffectief

Dat is even schrikken. Het goede nieuws? Met een andere, slimmere insteek kun je met dezelfde inspanning meer  B2B-marketing resultaten behalen. Zo hoor je al gauw bij de andere 25%.  

De oplossing lees je hier
Groowup cultuur reading

Een unieke approach

Onze B2B werkwijze

Onze aanpak voor B2B-marketing vertrekt vanuit een strategische blik die we uiteindelijk met creativiteit doorvertalen naar een heldere boodschap. Elk merk heeft een missie of passie om een probleem op te lossen. De kracht van een merk zit in het eenvoudig aanbieden van deze oplossing. Maak het eenvoudig om te begrijpen, om te kopen. Maak het eenvoudig te geloven én vooral om te vinden. 

Groowup werkoverleg

LET'S MEET

Get in touch with Jasper

Als digital agency uit Breda werken we samen met merken en organisaties die zoeken naar langdurige vooruitgang en strategische groei. Klanten die het belang van onderscheidend concept en high-end design beseffen. Pioniers die, zowel op korte als lange termijn, met innoverende en schaalbare digitale ontwikkeling bezig zijn. Let's groow.

B2B-marketing

B2B-marketing zit in ons DNA

B2B-marketing zit diepgeworteld in ons DNA. Het is niet slechts een strategie; het is de essentie van wie we zijn en wat we doen. We geloven dat B2B-marketing niet alleen gaat over het aantrekken van klanten, maar ook over het creëren van waarde en het stimuleren van groei. Het zit in ons DNA om B2B-marketing te versterken, partnerschappen te smeden en bedrijven te helpen bloeien.

De voordelen van B2B-marketing

B2B-marketing

B2B-marketing is een krachtige benadering die verder gaat dan de traditionele marketingpraktijken. Het biedt bedrijven de mogelijkheid om waardevolle relaties op te bouwen, expertise te tonen en op maat gemaakte oplossingen te bieden aan andere bedrijven binnen hun branche. Het omarmen van effectieve B2B-marketing strategieën kan een aanzienlijke impact hebben op het succes en de groei van je bedrijf. Hier zijn enkele van de voordelen van B2B-marketing, en hoe het kan bijdragen aan het behalen van je zakelijke doelen:

  1. Ontdekken van Nieuwe Zakelijke Kansen: B2B-marketing opent de deur naar nieuwe zakelijke mogelijkheden. Door gericht te zijn op de behoeften en uitdagingen van andere bedrijven, kun je potentiële partners, klanten en samenwerkingsverbanden identificeren die anders mogelijk verborgen zouden blijven.

  2. Vergroten van Klantloyaliteit: Het bieden van waarde door middel van B2B-marketing kan de loyaliteit van bestaande klanten versterken. Door te laten zien dat je begrijpt wat hen drijft en door voortdurend waardevolle oplossingen aan te reiken, zullen klanten eerder geneigd zijn om langdurige relaties met jouw bedrijf aan te gaan.

  3. Versterken van Je Merkimago: Een sterke B2B-marketingstrategie helpt je om je merkimago te versterken binnen de zakelijke gemeenschap. Door consistentie, betrouwbaarheid en deskundigheid uit te stralen, vergroot je je geloofwaardigheid en word je gezien als een betrouwbare bron en partner in je branche.

  4. Verhogen van Omzet en Winstgevendheid: Last but not least, B2B-marketing kan direct bijdragen aan het verhogen van je omzet en winstgevendheid. Door het aantrekken van gekwalificeerde leads, het vergroten van conversieratio's en het bevorderen van herhaalde zaken, kan het leiden tot een meetbare en duurzame groei van je bedrijf.

In een competitieve B2B-omgeving is het van cruciaal belang om je te onderscheiden en waarde te leveren. Door effectieve B2B-marketing strategieën te implementeren, kun je niet alleen voldoen aan de behoeften van andere bedrijven, maar ook je eigen zakelijke doelen realiseren. Blijf gefocust op het opbouwen van waardevolle relaties, het tonen van expertise en het aanbieden van oplossingen die het verschil maken. Op deze manier kun je de voordelen van B2B-marketing ten volle benutten en een bloeiend en winstgevend bedrijf opbouwen binnen de zakelijke gemeenschap.

B2B-MARKETING

Ook werken aan B2B-marketing?

 

Onze projectmanager Babet is de sleutel tot jouw B2B-marketing succes. Samen met de rest van het B2B-marketing team, laten we jouw merk groeien. Laten we kennismaken! Neem contact op en deel jouw B2B-marketing wensen.