B2B-Marketing

Bezit jij de juiste middelen voor een succesvolle B2B marketing?  Het is lastig om vandaag de dag een goede B2B marketeer te zijn. 75% van B2B marketing is nutteloos, maar met een heldere strategie en branding kun je tot die 25% behoren. 

de grote vraag

Wat is B2B marketing?

B2B marketing, of business-to-business marketing, duidt op alle marketingactiviteiten van een organisatie richting andere organisaties. B2B bedrijven zijn, bij wijze van spreken, de ondersteunende ondernemingen van andere ondernemingen. Zij leveren diensten en goederen, die nodig zijn om te werken en groeien. Een bedrijf let tijdens een aankoopproces op andere zaken dan een consument. Daarom spreken we van twee marketing markten: B2B marketing en B2C marketing. 

Groowup team

het verschil is niet groot

B2B vs B2C

Overal lees je over de verschillen van B2B marketing en B2C marketing, maar liggen deze twee eilanden wel zo ver uit elkaar? Natuurlijk zijn er verschillen, maar in de basis heb je in beide gevallen met mensen te maken. Immers neemt een persoon binnen die onderneming de beslissing. Uiteindelijk gaat het er om dat je die mensen verleidt tot het aangaan van een verbinding. Op dat gebied kan B2B marketing nog veel leren van B2C.

Groowup team

branding

Waarom branding zo belangrijk is voor B2B-marketing

Branding is een belangrijke component binnen B2B marketing. In de B2B markt draait veel om vertrouwen. Met een betrouwbaar merk haal je klanten binnen, maar houd je ze ook vast. Hoe beter mensen je merk waarderen, hoe kleiner de kans dat ze geïnteresseerd raken in oplossingen van concurrenten.

Waarom branding? Lees hier onze 6 redenen!
Groowup team

wist je dat

75% van B2B marketing is ineffectief

Dat is even schrikken. Het goede nieuws? Met een andere, slimmere insteek kun je met dezelfde inspanning meer  B2B marketing resultaten behalen. Zo hoor je al gauw bij de andere 25%.  

De oplossing lees je hier
Groowup cultuur reading

Een unieke approach

Onze B2B werkwijze

Onze aanpak voor B2B marketing vertrekt vanuit een strategische blik die we uiteindelijk met creativiteit doorvertalen naar een heldere boodschap. Elk merk heeft een missie of passie om een probleem op te lossen. De kracht van een merk zit in het eenvoudig aanbieden van deze oplossing. Maak het eenvoudig om te begrijpen, om te kopen. Maak het eenvoudig te geloven én vooral om te vinden. 

Groowup werkoverleg

LET'S MEET

Get in touch with Jasper

Als digital agency uit Breda werken we samen met merken en organisaties die zoeken naar langdurige vooruitgang en strategische groei. Klanten die het belang van onderscheidend concept en high-end design beseffen. Pioniers die, zowel op korte als lange termijn, met innoverende en schaalbare digitale ontwikkeling bezig zijn. Let's groow.