Design Sprint

Ontwikkeling / Ontwerp / Concept

Heb je een idee of een digitaal product dat je wilt gaan ontwikkelen? Dan is een designsprint de juiste methode om binnen vijf of zelfs vier dagen je idee verder uit te denken, te werken en te usertesten.

Wat is een Design Sprint?

Een Design Sprint is methodiek van Google Ventures om een idee snel uit te werken en te valideren. In een gezamenlijk proces van vier of vijf dagen gaan we met vaart van idee, naar schets, naar een werkend prototype en gaan we dit testen met echte eindgebruikers.

Wat heb ik nodig voor een Design Sprint?

Voor een Design Sprint heb je een team van mensen nodig. Mensen vanuit je eigen organisatie die fris en zonder voorbereiding mee komen denken voor twee dagen en externe specialisten voor de begeleiding van je concept en uitwerking van het prototype.

 

Rollen in een Design Sprint

 • Decider, dit ben jij, de opdrachtgever meestal
 • Facilitator, iemand die het proces begrijpt en zorgt voor voortgang, hier zorgen wij voor
 • UX Designer, iemand die het prototype uitwerkt, hier zorgen wij voor
 • Experts, mensen uit je eigen organisatie, die input kunnen leveren

Daarnaast hebben we een ‘war room’ nodig, een plek waar we kunnen zitten en werken. Hier kunnen wij voor zorgen of misschien heb je zelf wel een gave ruimte om in te werken.

Hoe ziet een designs sprint er uit? 

Een designsprint duurt 5 dagen. Maar het hoeft niet te bekeken dat iedereen vijfdagen vrij moet maken in zijn agenda. De eerste 2 dagen zijn het belangrijkste dan bepalen we gezamenlijk onze doelen en werken we in schets de ideeen. daarna is het aan de prototype bouwers en op dag 5 doen we de usertests. In de middag van de vijfde dag evalueren we de resultaten.  

Lees meer over het programma van de designsprint.

Wat levert een Design Sprint op?

Je idee of concept is verder uitgedacht;

 • Je idee of concept is uitgewerkt in een prototype;
 • Je idee of concept geusertest met potentiële gebruikers;
 • Je weet of je idee of concept het door ontwikkelen waard is;
 • Heel veel snelheid, dit allemaal binnen 1 week;
  Last but not least:
 • Een goede vibe en motivatie. Een Design Sprint is hard werken, maar geeft ook veel voldoening.

 

Bekijk hier onze beste designsprint case

Benieuwd hoe dit voor jouw idee of concept kan werken?

Een Design Sprint is de manier om samen te werken met de verschillende betrokkenen binnen je organisatie, innovatie leuk en concreet te maken en snelheid te creëren. 

Vindt je een hele sprint te veel van het goede? We kunnen ook een deel van de oefeningen gebruiken om snel tot resultaat te komen.

Ook aan de slag met een Designsprint?

Bij Groowup zijn we gespecialiseerd in het organiseren en faciliteren van Design Sprints en helpen je graag verder naar online én offline succes! Benieuwd hoe het jouw organisatie verder kan helpen? Neem contact op of kom dan langs in onze digital agency in Breda

 

LET'S MEET

Get in touch with Jasper

Als digital agency uit Breda werken we samen met merken en organisaties die zoeken naar langdurige vooruitgang en strategische groei. Klanten die het belang van onderscheidend concept en high-end design beseffen. Pioniers die, zowel op korte als lange termijn, met innoverende en schaalbare digitale ontwikkeling bezig zijn. Let's groow.