Drupal Migratie

Drupal / Migratie / CMS

Waarom Drupal migratie

Een Drupal migratie kan verschillende redenen hebben. Je kunt bijvoorbeeld je huidige Drupal 7 website willen upgraden naar het nieuwere Drupal 8 CMS, zo zorg je ervoor dat je website altijd zo veilig mogelijk is.

Of je wilt een overstap maken van een ander CMS (zoals Wordpress) naar het Drupal CMS, om zo het gebruiksgemak en mogelijkheden te vergroten van je website.

Gestructureerde aanpak

Migratie van een website is een intensief project. Je migreert of update naar een nieuw systeem waarbij de huidige content van de website behouden moet blijven en (bedrijfs) kritieke functionaliteiten moeten blijven functioneren.

Bij Groowup hebben we een nauwkeurige aanpak ontwikkeld waarbij we de totale migratie op een externe locatie kunnen voorbereiden terwijl de huidige website online blijft. Zo kun jij er zeker van zijn dat je website altijd bereikbaar is. Door alles op de huidige website in kaart te brengen kunnen we er zeker van zijn dat we niets vergeten.

Automated testing

Een website bevat vaak veel pagina's en functionaliteit. Om er voor te zorgen dat deze werking en weergaven niet verloren gaan hebben we verschillende vormen van automated testing ontwikkeld om de migratie succesvol te laten verlopen.

Met een printscreen vergelijkingstool vergelijken we of de weergave het drupal 8 cms gelijk is aan de huidige weergave door de verschillende printscreens over elkaar heen te leggen. Verschillen worden automatisch gemeld en door onze ontwikkelaars gecontroleerd.

Met automated function testing controleren we de werking van bijv een contact formulier door deze verschillende keren op verschillende manieren in te vullen. Zo kunnen we er zeker van zijn dat de functionaliteit van de Drupal 7 website ook met Drupal 8 zal werken.

Drupal Migratie van Drupal 7 naar 8

De meest voorkomende migratie is van Drupal 7 naar Drupal 8. De belangrijkste reden is misschien wel veiligheid, Drupal 7 is 'end of life' in november 2021. Dit heeft als gevolg dat er geen (veiligheids) updates meer zullen plaats vinden. Daarnaast Drupal 8 zorgt ook voor een snellere website (door het unieke cachingsysteem) en is gebruiksgemak van het Drupal 8 CMS veel groter dan dat van Drupal 7. Meer weten? Lees hier over onze ervaringen van een drupal migratie van drupal 7 naar drupal 8.

Migratie van Wordpress naar Drupal 8

Loop je met je Wordpress website tegen de grenzen van het systeem aan dan is een migratie naar Drupal een verstandige zet. Bij Groowup hebben we veel ervaring met een migratie van een Wordpress website naar een Drupal website. Maar we denken ook graag mee hoe we jouw nieuwe Drupal website aan al je wensen kunnen laten voldoen.

Ook aan de slag met Drupal migratie?

Bij Groowup zijn we gespecialiseerd in Drupal migraties en helpen je graag verder naar online én offline succes! Benieuwd hoe onze aanpak er voor jouw Drupal migratie er uitziet? Neem dan contact op of kom dan langs in onze digital agency in Breda

Let's meet

CAPTCHA

Groowup HQ.

Stationslaan 1200
4816 BW Breda
Nederland

Postadres:

Stationslaan 1200
4816 BW Breda