Van Exact tot Hubspot: een overzicht van onze beste Drupal integraties

Drupal

Wil jij een optimale customer experience of website die je helpt bij je (digitale) dienstverlening? Dan kom je er niet uit met één oplossing voor al je vragen. Je kan er voor kiezen om alles in één platform op te bouwen, bijvoorbeeld d.m.v. custom code óf je kunt er voor kiezen om samen met integraties, van andere software, tot één krachtige totaaloplossing te komen.

Iedere software heeft een eigen kracht, door koppelingen of integratie te leggen, tussen de verschillende soorten software, ontwikkel je een heel krachtig platform. In dit artikel vertellen we je de voordelen van koppelingen. En delen we onze ervaringen, bij het uitvoeren van Drupal-integraties voor onze klanten.

Voordelen van Drupal-integraties

Koppelingen, met specialistische software pakketten, zorgen ervoor dat gegevens een stuk veiliger uitgewisseld worden en processen, die normaal veel tijd kosten of foutgevoelig zijn, worden geautomatiseerd. Het is dan van groot belang om het ontwerpen en het realiseren, van deze integraties, zorgvuldig uit te voeren. Wij hebben de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan, met het maken van koppelingen, waardoor we je succesvolle integratie oplossingen kunnen garanderen.

Boekhouding/ERP:

Klanten die zich aanmelden via je website gelijk opnemen in je ERP pakket? Of toegang geven tot je diensten? We realiseerden koppelingen, die ervoor zorgen dat klanten die zich aanmelden voor een dienst ook direct in het EPR pakket belanden. Zodat de opvolging en facturatie automatisch gestart wordt.

We realiseerde deze koppelingen o.a. met de volgende ERP pakketen:

  • Exact Synergy
  • Exact Online
  • AFAS Inside

Marketing automation tools:

Sales Qualified Leads of Marketing Qualified leads? Wat voor lead het ook is; je wilt ze snel opvolgen, met de juiste berichten en acties. We realiseerden verschillende koppelingen tussen Marketing Automation Tools en Drupal.

We realiseerden koppelingen o.a. met de volgende Marketing automation pakketten:

  • Mailchimp
  • Spotler
  • Active Campaign
  • Pardot
  • Hubspot

Recruitment / Appliction Tracking software:

Veel vacatures te plaatsen? Of sollicitaties af te handelen? Gelukkig zijn hier handige software pakketten, die je hierbij helpen.. Met een koppeling tussen je Drupal website en Recruitment/ HRM software, zorgt ervoor dat je vacatures direct op je website verschijnen en sollicitatie direct ingeschoten worden, in Recruitment of Appliction Tracking software.

We realiseerden koppelingen o.a. met de volgende software pakketen:

  • Otys
  • AFAS Inside

KVK API

Je klant gelijk laten zien of ze recht hebben op sector korting? Of de klant gegevens direct verrijken met adres en vestigingsgegevens? De KVK API biedt toegang tot de Kamer van Koophandel (KVK) bedrijfsgegevens, waarmee je bedrijfsinformatie kunt opvragen en integreren met Drupal.

We realiseerden hiervoor een koppeling tussen een Drupal en de KVK API

Facebook/Instagram API

Wil je, je laatste posts ook op je website plaatsen? Of wil je er voor zorgen dat gebruikers makkelijk een account aanmaken met hun Facebook account? Hiervoor zorgt een integratie tussen Facebook API en Drupal.

We realiseerde hiervoor een koppeling tussen een Drupal en de Facebook/ Instagram API

Printsoftware

Collega’s vanuit je intranet direct drukwerk laten bestellen en op verschillende vestigingen laten afleveren? Zonder dat de afdeling communicatie er werk aan heeft? Een koppeling met de Print.com API zorgt hiervoor.

Dat is slechts één toepassing, de mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kan je het ook gebruiken om bijvoorbeeld een webshop op te bouwen, met gepersonaliseerde print of merchandise producten.

We realiseerden hiervoor een koppeling tussen een Drupal site en de print.com API

Access management:

Wie heeft er toegang tot het administratieve gedeelte van de website? Wie mag er op het Intranet? Je regelt dat met de 'rechten en rollen' functionaliteit van Drupal zelf. Nadeel is dan dat je op verschillende plekken Access management aan het bijhouden bent. Dat gaat op termijn zorgen voor slordigheden. Je kunt ook kiezen voor een koppeling met MS Azure Active Directory. Die zorgt ervoor dat het Access management centraal geregeld wordt. En verhoogt de veiligheid, plus de eenvoud van het Access management.

We realiseerden voor verschillende klanten een integratie met MS Azure Active Directory.

Automatiseringstool:

Eenvoudig koppelingen leggen tussen je Drupal website en andere systemen? Door de koppeling te leggen tussen Drupal en Zapier kunnen marketeers of andere beheerders, via die low code platform, zelf makkelijk integratie maken met andere tools.

We realiseerden hiervoor een koppeling tussen de Drupal site en Zapier.

Ook een koppeling of integratie maken met je Drupal website?

Bij Groowup zijn we gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van integraties en koppelingen. We helpen je graag verder naar online én offline succes! Benieuwd hoe wij jouw organisatie verder kunnen helpen? Neem contact op of kom langs in onze digital agency in Breda .CIZ Onderzoek

Get in Touch

Groei ambities? Just call us.

Naar onze contactgegevens

Als digital agency uit Breda werken we samen met merken en organisaties die zoeken naar langdurige vooruitgang en strategische groei. Klanten die het belang van onderscheidend concept en high-end design beseffen. Pioniers die, zowel op korte als lange termijn, met innoverende en schaalbare digitale ontwikkeling bezig zijn. Let's groow.