Never waste a crisis

Corona / Stay save, keep working

Wow! Dat ging snel de afgelopen weken! Nu de storm van de eerste maatregelen zijn gaan liggen, vraag je jezelf misschien af; wat nu?
Je hoofd en de situatie is er vast nog niet na om grote plannen te maken, maar je kunt alvast wel aan de slag met kleine verbeteringen.

We hebben 6 ideeën waarmee je laagdrempelig aan de slag kunt en online sterker uit deze corona crisis komt.

1. Informeer je klanten

Deze crisis is voor iedereen onzeker, voor jou maar ook voor je klanten. Door je klanten te informeren kun je ze vertellen wat voor werkzaamheden je nog uitvoert, hoe jij je klanten kunt helpen maar ook hoe je klanten jou kunnen helpen! Door een losse pagina op je website kun je al deze informatie gemakkelijk verzamelen en aanbieden aan je klanten, door daarnaast ook een nieuwsbrief te sturen breng je direct al je klanten op de hoogte.

Graag helpen we je bij het opzetten van de informatie pagina op je website en het klaarzetten van je mail, maar we kunnen ook vrijblijvend mee denken over hoe en wat je aan je klanten kunt vertellen.

2. Doorloop je eigen website

Het lijkt een open deur, maar hoe vaak bekijk je jouw eigen website? Doorloop de pagina's van je website. Klopt alle informatie nog? Zit er nog een logische routing in je website? Is de inhoud relevant voor je doelgroep? En misschien nog wel het belangrijkste: nodigt je website uit om over te gaan tot actie? Is de drempel om contact op te nemen wel laag genoeg?

Benieuwd welke inhoudelijke verbeteringen wij zien in je website? We kijken graag, op gepaste afstand, met je mee.

3. Optimaliseer je site én content voor SEO

Bij het doorlopen van je website, kun je tegelijkertijd kijken of de content nog aansluit op de zoekwoorden die relevante zijn voor jouw business. Zijn er zoekwoorden waar je goed op scoort? Verstevig dan je positie met een aanvullende pagina of alinea.

We kunnen je helpen met het maken van een goede 'zoekwoorden-analyse'. Op deze manier wordt het makkelijker om je website te optimaliseren en kun je de website optimaliseren op zoekwoorden die écht relevant zijn en wat daadwerkelijk meer verkeer oplevert.

4. Sociaal posts vooruit plannen

Hoe vaak post jij voor je bedrijf een bericht op social media? Social media posts schieten er vaak bij in. Dat is ook logisch, want als je deze steeds 'los' moet maken is het een taakje die snel wordt overgeslagen. Wanneer je vooruit werkt en posts gaat inplannen, heb je hier veel minder last van. Bijkomend voordeel is dat het je minder tijd per post kost en een hogere frequentie kunt halen.

We kunnen je helpen met een eenvoudige checklist, maar ook een social media package, waarmee je eenvoudig zelf in keynote of een andere tool afbeeldingen voor bij je posts kunt maken.

Ook kunnen we je helpen bij het inrichten van post schedule tools, zoals Later, Hootsuite of SemRush.

5. Drupal 7 naar Drupal 8 migratie

Veel websites maken nog gebruik van Drupal 7. Vanaf november 2021 komen hier geen updates meer voor uit. Dit betekent dat jouw Drupal 7 site vanaf dat moment niet meer 100% veilig is. Nu een mooi moment om je Drupal 7 website te updaten naar Drupal 8. Hiermee is de drupal website vaak direct een stuk sneller en makkelijker te onderhouden en kun je er weer een flink aantal jaren tegen aan!

Lees hier onze Drupal migratie case

6. Kijk een 'TED' talk van Roy Sutherland (GRO)

In tijden van Big Data, Artifical inteligent, is het erg verfrissend om eens te luisteren naar het verhaal van Rory Sutherland. Een econoom die erg beeldend kan uitleggen dat de mens niet rationeel is en al helemaal niet rationeel handelt. Laat je inspireren hoe je hier slim op in kunt spelen.

LET'S MEET

Get in touch with Jasper

Als digital agency uit Breda werken we samen met merken en organisaties die zoeken naar langdurige vooruitgang en strategische groei. Klanten die het belang van onderscheidend concept en high-end design beseffen. Pioniers die, zowel op korte als lange termijn, met innoverende en schaalbare digitale ontwikkeling bezig zijn. Let's groow.