Research als basis voor een goed merk.

Een goed merk weet de doelgroep in het hart te raken. Daarom is het belangrijk om te starten met: wie zijn de doelgroepen en welke probleem lossen we voor de doelgroep op? Deze kennis is essentieel bij de ontwikkeling van een nieuw merk.

Daarom gaan wij graag in gesprek met jouw doelgroep. Zo weten wij echt wat hun beweegredenen zijn en zorgen we voor borging van deze kennis. Dit doen we door gebruikersonderzoeken, enquetes of interviews met experts.

Op deze manier zorgen we ervoor dat we echt een kennis partner worden. Een partner die inhoudelijk mee denkt en niet zijn beslissingen baseert op een mening.

 

"Brands are only effective if you've done the hard work of figuring out what your brand stands for and why it matters in the first place."

 

Wie is je brand champion?

Een beschrijving van de doelgroep is vaak abstract en geeft je weinig gevoel met wie je als merk in gesprek gaat. Daarom praten we graag over de 'brand champion' wie is de 'persoon' die we als eerste willen verleiden? Wie is de persoon die we als ambassadeur van het merk willen? Wie is de persoon die al onze andere doelgroepen beïnvloed?

De klantreis

Als laatste stap werken we een customer journey uit om inzicht te krijgen in de klantreis. Zo krijgen wij antwoord op de vraag welke middelen een rol spelen tijdens deze reis (zowel online als offline) en welke kansen er nog zijn voor jouw nieuwe merk.

Goede basis voor de (re)branding

Onze grondige onderzoeken en overzichtelijke manier van samenvatten geeft je een bruikbare presentatie. Deze presentatie kun je gebruiken om je collega's te informeren en te overtuigen.

Daarnaast biedt het handvaten om keuzes te maken later in het proces. Dit voorkomt een meningen circus en zorgt voor snelheid tijdens het proces.

Benieuwd wat goede marketing research voor jou organisatie kan beteken?

Bij Groowup zijn we gespecialiseerd in gedegen research als basis voor een goed merk en helpen je graag verder naar online én offline succes! Benieuwd hoe het jouw organisatie verder kan helpen? Lees dan ons stappen plan naar een sterk merk of neem contact op of kom dan langs in onze digital agency in Breda.LET'S MEET

Get in touch with Tessa

Als digital agency uit Breda werken we samen met merken en organisaties die zoeken naar langdurige vooruitgang en strategische groei. Klanten die het belang van onderscheidend concept en high-end design beseffen. Pioniers die, zowel op korte als lange termijn, met innoverende en schaalbare digitale ontwikkeling bezig zijn. Let's groow.