Brand strategy zorgt voor richting

Een goede merkstrategie sluit aan bij je bedrijf, is onderscheidend van je concurrenten en relevant voor je doelgroep. Merkstrategie geeft focus, houvast en sturing bij de ontwikkeling van jouw nieuwe merk. Daarom een belangrijk startpunt om te komen tot sterk merk.

Brandsprint

Een merk moet intern gedragen en gevoeld worden. Daarom werken we met een brand sprint om samen met jouw bedrijf of team aan een concrete merkbeschrijving te komen. We maken hierbij gebruik van bewezen modellen en theorieƫn. Aan het einde van deze sessie ben je als bedrijf of team instaat het merk op dezelfde manier te beschrijven. Hierdoor worden keuzes over naam, taal en identiteit makkelijker worden.

Deze brandsprint zorgt er tevens voor dat alle betrokken de waarde van een goed merk gaan inzien en de theorie achter een sterk merk leren kennen.

Missie en visie 

En dan? We kennen je klant, de reis die je klant aflegt, de markt en de ambities die je hebt als bedrijf. Wij analyseren alle input en zo ontwikkelen we de missie en de visie. De missie omschrijft kernachtig wie je bent en wat je belangrijk vindt als merk. In de visie beschrijven we kort wat je in de toekomst wilt bereiken.

"To build a winning brand, you have to start with your customer and the problem you are solving for them."
 

Duidelijke propositie geeft je merk richting

Vanuit deze basis schrijven we de positionering, waarin we de vertaalslag maken van jouw merk naar je doelgroep maken. Hierin komt ook het onderscheidende vermogen van jouw merk terug ten opzichte van de concurrentie in de markt. Daarna vertalen wij deze positionering naar verschillende kernboodschappen. Deze kernboodschappen geven je focus, houvast en sturing die je nodig hebt om doelgericht aan je missie te blijven werken.

Van een goede brand strategy naar een aantrekkelijke visuele identiteit

Wanneer de merk strategie staat, wordt het tijd om dit zichtbaar te maken voor de huidige en toekomstige klanten en medewerkers. Dit doen we door en hele sterke visuele identiteit te ontwikkelen. Lees hier door over de ontwikkeling van een goede visuele identiteit

Benieuwd wat goede merkstrategie voor jou organisatie kan beteken?

Bij Groowup zijn we gespecialiseerd in het uitwerken van een goede merkstrategie en helpen je graag verder naar online Ć©n offline succes! Benieuwd hoe het jouw organisatie verder kan helpen? Lees verder ons stappen plan naar een sterk merk of Neem contact op of kom dan langs in onze digital agency in Breda.LET'S MEET

Get in touch with Jasper

Als digital agency uit Breda werken we samen met merken en organisaties die zoeken naar langdurige vooruitgang en strategische groei. Klanten die het belang van onderscheidend concept en high-end design beseffen. Pioniers die, zowel op korte als lange termijn, met innoverende en schaalbare digitale ontwikkeling bezig zijn. Let's groow.