Hoe ontwerpen we een aantrekkelijke visuele identiteit?

Je visuele identiteit bepaalt in belangrijke maten hoe (potentiële) klanten je merk zien en beoordelen. Het bepaalt of klanten je vertrouwen. En nog belangrijker: of klanten je de aantrekkelijkste in de markt vinden.

Het is ‘messy in the middle’, zorg dat je eruit springt. Dat je niet de volger, maar de inspirator in de markt bent.

De persoonlijkheid van jouw merk

Vanuit de positionering en de merkstrategie werken wij één stijlrichting uit en presenteren deze aan alle betrokken. Een aantrekkelijke visuele identiteit levert een belangrijke bijdragen aan commercieel succes.

Dankzij onze gestructureerde aanpak en onderbouwde keuzes hebben we een vliegende start in de design studie fase. In deze fase werken we conceptueel en vanuit nieuwsgierigheid, om vervolgens een design richting uit te werken.

De persoonlijkheid van jouw merk komt tot leven in alle onderdelen van het merk. Van online tot offline, van logo tot typografie. Van stijl tot toon en van materiaal tot tone of voice.

'Launching a brand with a new style can lead to faster impact, because the new identity is recognizable as a symbol for the new direction.'

INH_SfeerbeeldPayoffs_Bovenkant


Brand design met een WOW factor

Wie niet uitgesproken durft te zijn, wordt nooit bijzonder. Verzorgd design of 'het ziet er netjes uit' zijn veel te voorzichtige uitgangspunten voor een merk met de WOW factor. Het is ‘messy in the middel’ dus wij zorgen dat jouw merk eruit springt. Dat je niet de volger maar de leider in de markt bent.

Brandbook beschrijft de huisstijl

Zodra we akkoord hebben op de verschillende uitgewerkte onderdelen van de visuele identiteit werken we een brandbook uit. Zo weet je zeker dat iedereen de identiteit op dezelfde manier toe zal passen en zorg je ervoor dat de stijl intact blijft.
 

ENE_BrochureMockup

Benieuwd wat een goede visuele identiteit voor jouw organisatie kan betekenen?

Bij Groowup zijn we gespecialiseerd in het ontwerpen van een goede visuele identiteit voor een goed merk en helpen je graag verder naar online én offline succes! Benieuwd hoe het jouw organisatie verder kan helpen? Neem contact op of kom dan langs in onze digital agency in Breda.Visual design Groowup digital agency

LET'S MEET

Get in touch with Peter

Als digital agency uit Breda werken we samen met merken en organisaties die zoeken naar langdurige vooruitgang en strategische groei. Klanten die het belang van onderscheidend concept en high-end design beseffen. Pioniers die, zowel op korte als lange termijn, met innoverende en schaalbare digitale ontwikkeling bezig zijn. Let's groow.