Dazure scoort met videomarketing

Het effect van videomarketing

Hoe introduceer je een nieuw product waarvan het belang en effect nog vaak wordt onderschat? Waarvan de voordelen voor de eindklant niet direct zichtbaar of merkbaar zijn? En hoe kunnen we de doelgroepen aanspreken door een herkenbaar probleem aandacht te geven? Met deze vragen gingen wij aan de slag voor het ontwikkelen van een videomarketing campagne voor de GoedIdee Inkomensbeschermer van Dazure.

Waarom video?

Middels videomarketing vergroot je de betrokkenheid van de klant. Ook binnen B2B marketing doen mensen graag zaken met, je raadt het al, mensen. Met video heb je de kans om de gezichten achter het merk te laten zien, interactie op te zoeken met de klant en het gehele verhaal begripvol en behapbaar te maken. Vooral dat laatste was in het geval van Dazure belangrijk. Video was het perfecte medium om hun nieuwe product tentoon te stellen, uit te leggen en menselijk te maken. Er zitten nog veel meer voordelen aan videomarketing dat lees je hier.

De aanleiding

Het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering verliep vaak moeizaam en de huidige AO-verzekeringen bieden een globale dekking, zijn vrij duur en bieden bruto oplossingen. Door goed denkwerk van de productontwikkelaars van Dazure, ontwikkelden zij de GoedIdee Inkomensbeschermer. "We hebben gezien dat het risico op arbeidsongeschiktheid zo groot is, dat we er een goede oplossing voor wilden ontwikkelen, die adviseurs met een gerust hart kunnen adviseren" geeft Indra Frishert aan.

Met deze verzekering zorg je voor je klanten. Verzeker je klanten van een zorgeloze toekomst.

Voordelen voor Dazure

Videomarketing is voor bedrijven en merken een middel om naamsbekendheid te vergroten en nieuwe mensen te bereiken. In deze videocampagne hebben we één storyline gecreëerd, met 3 verhalen. Dit resulteerde in vier video's die aansloten bij de doelgroepen. De voordelen:

  1. Een korte video zorgt ervoor dat de financieel adviseur die weinig tijd heeft om veel informatie tot zich te nemen ook bereikt kan worden.
  2. Door klanten, adviseurs en de productontwikkelaars van Dazure in beeld te brengen hebben we een persoonlijk gevoel gecreëerd en stralen we vertrouwen uit. We maakten het nieuwe product menselijker.
  3. Naast het menselijke aspect, kan je met video goed een gevoel of sfeer overbrengen. Zo speel je veel meer in op de verbeelding van de klant.
  4. De video's zijn op meerdere platformen gedistribueerd. Dit vergroot het bereik. Bovendien valt bewegend beeld veel meer op dan stilstaand beeld. Zo wisten we de aandacht te grijpen tussen alle andere boodschappen van andere merken.

Content layering

Het creëren van een videocampagne is een zorgvuldig proces. Om alles uit dit proces te kunnen halen hebben we voorafgaand research gedaan naar de behoeften en wensen van de doelgroepen van Dazure. Door naast de video's extra verdiepende artikelen en nieuwsbrieven te schrijven inspireerden en informeerden we de doelgroepen nog meer. Dit gaf de campagne meer diepgang.

Impressie videomarketing

Plan de campagne

Middels de videomarketing campagne hebben we meer dan ooit het gevoel en sfeer weten over te brengen. Het échte verhaal delen en inspelen op de verbeelding en betrokkenheid van de klant. Dit door eerst het probleem te benoemen, waar de klant zich in herkend en vervolgens de oplossing aan te bieden. Dit zorgt ervoor dat je van waarde wordt voor de klant en ze graag meer van je willen leren/ weten.

Naast de inhoud is strategie van belang. Om de videomarketing het meest effectief te laten zijn, hebben we naast content layering veel tijd en aandacht gestoken in het verspreiden van alle content. De treatment was goed afgestemd en daardoor herkenbaar. Zo bereikten we via LinkedIn de doelgroep en verleidden wij ze met aansprekend beeld. Om vervolgens leads na te bellen en contacten te onderhouden. Zo haalden we alles, van A tot Z, uit deze campagne, mét fantastische resultaten.

Het effect van video marketing voor Dazure

  • kwalitatieve 49 leads binnengekregen, met een bescheiden mediabudget, in een korte periode.
  • Aansprekend beeld spreekt doelgroepen aan.
  • Groot bereik via social media. Maar liefst 75.292 weergaves!

We hebben mensen gesproken die we anders niet te pakken zouden krijgen. | Dazure 

Ook scoren met videomarketing?

Opvallende video content is dé succesfactor binnen B2B marketing, online campagnes en onmisbaar in een contentstrategie. Bij Groowup zijn we gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van video content en helpen je graag verder naar online én offline succes! Benieuwd hoe het jouw organisatie verder kan helpen? Neem contact op of kom langs in onze digital agency in Breda.LET'S MEET

Get in touch with Jasper

Als digital agency uit Breda werken we samen met merken en organisaties die zoeken naar langdurige vooruitgang en strategische groei. Klanten die het belang van onderscheidend concept en high-end design beseffen. Pioniers die, zowel op korte als lange termijn, met innoverende en schaalbare digitale ontwikkeling bezig zijn. Let's groow.