Videomarketing: de succesfactor

Binnen B2B marketing is videomarketing een populaire keuze en niet onterecht. In een wereld waar elke dag ontelbare merken een boodschap proberen te verkondingen, is de grootste uitdaging om betekenisvol, opvallend en uniek te blijven. Video kan je daarbij helpen. Het is bij uitstek de manier om écht een verhaal over te brengen, de mensen achter het merk te laten zien, de aandacht te grijpen én vasthouden. Waarom dat zo is, lees je hieronder.

Voordelen van videomarketing

Video's zijn voor bedrijven en merken een fantastisch middel in hun B2B marketing. We zetten de voordelen voor jou op een rijtje:

  1. Het zorgt voor een hogere mate van betrokkenheid.
  2. Video's helpen je een beter en écht verhaal te vertellen. Je maakt het begripvol en behapbaar.
  3. Video content geeft meer inzicht in wat de ontvanger interessant vindt.
  4. Youtube is de op twee na grootste zoekmachine. Door daar content te plaatsen vergroot je je vindbaarheid. 
  5. Het gebruik van video content resulteert in langere site bezoeken.
  6. Videomarketing zorgt ervoor dat jij zo efficïent mogelijk gebruik maakt van social media.

Verklein de afstand tot de klant

Een veel gemaakte fout binnen B2B marketing is dat er weinig aandacht wordt geschonken aan het menselijke aspect. Terwijl precies dát een band tot stand brengt. Immers neemt een persoon binnen de onderneming de beslissing. Uiteindelijk gaat het erom dat je dat persoon verleidt tot het aangaan van verbinding. Middels videomarketing heb je een uitgesproken kans om jouw boodschap bij de klant over te brengen. Het gebruik van video in een campagne zal zorgen voor een hogere mate van betrokkenheid. Je spreekt aan op de verbeelding van de klant, creëert interactie met jouw publiek en het is een uitgelezen kans om de mensen óf het gevoel achter het merk te tonen.

Dazure - videomarketing campagne

 

Ontdek jouw focuspunt

Op welke onderdelen slaat jouw klant aan? Wat activeert de klant, welke onderdelen zijn in trek? Dat zijn altijd grote vraagtekens, in het begin. Via videomarketing achterhaal je sneller wat de klant interessant vindt. Men is op natuurlijke wijze vlotter geneigd te reageren onder een video, te liken of te delen met anderen. Daarnaast worden video’s eerder opgeslagen om later te bekijken, dan een pagina op een leeslijst. Daarbovenop kun je zien welke onderdelen van de video voltallig bekeken worden en waar men juist op afhaakt. Bij video heb je dus veel meer fronten om de mate van succes in af te lezen. Zo weet je wat werkt voor jouw doelgroep, vind je jouw ideale focuspunt en ga je zo efficiënt mogelijk te werk.

Versterk je online positie

Niet alleen wij, maar ook Google, is fan van videomarketing. Onderzoek van Comscore wijst uit dat het toevoegen van een video aan jouw website de kans op een frontpagina van Google-resultaat met 53 keer verhoogd. Dat willen we allemaal wel. Bovendien activeert en verbindt een video de bezoeker veel meer dan tekstuele content. Zo kan je het bounce percentage op jouw website verlagen en de bezoeker beter vasthouden. Meer dan 72% van bedrijven die video gebruikt geeft aan dat het hun website omzetcijfers verhoogd.

In het Groen - brand movie

 

Gebruik je tijd en middelen zo efficiënt mogelijk

Veel merken en organisatie willen vooral zo veel mogelijk aanwezig zijn. Daardoor vergeten ze af en toe dat het niet draait om kwantiteit, maar kwaliteit. Social media wordt steeds duurder in gebruik. Daarom is het van extra belang een post van schatbare waarde te delen. Videomarketing kan je daarbij helpen. Klanten waarderen het als er energie in content wordt gestoken. Het valt op in het woud aan reclame, weet de aandacht vast te grijpen en te houden. De investering is misschien groter dan een simpele blogpost, maar het betaalt zich dubbel en dwars terug in respons en merkbeleving.

Ook scoren met videomarketing?

Opvallende video content is dé succesfactor in online campagnes en onmisbaar in een contentstrategie. Bij Groowup zijn we gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van video content. Lees hier over onze videomarketing case van Dazure. We helpen je graag verder naar online én offline succes! Benieuwd hoe het jouw organisatie verder kan helpen? Neem contact op of kom langs in onze digital agency in Breda.Contentstrategie op maat

Get in touch with us

Bij Groowup zijn we gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van video content. We helpen je graag verder naar online én offline succes!