Een design studie: van strategie naar een visuele uitwerking

Elk merk moet opvallen en een aansprekende visuele taal is een van de krachtigste manieren om dit te doen. Uiteindelijk streven we allemaal naar een samenhangend en consistente visuele identiteit. Een design studie is een waardevol onderdeel tijdens de ontwikkeling van een visuele identiteit. Waarom dit waardevol is? Dat lees je hier.

De visuele vertaalslag

Visual design is een visuele vertaalslag van het karakter en de strategie. Vanuit een diepe duik in jouw merk of organisatie door middel van brand research, de positionering en de merkstrategie, werken wij in de design studie een stijlrichting uit.

Waar bestaat een design studie uit?

In een design studie visualiseren we de stijlrichting die we voor ogen hebben. Binnen deze studie is er ruimte om te experimenteren en jouw identiteit net dat stapje verder te brengen. We definiëren een design system waarbij alle kernwaarden, de boodschap en het gevoel consistent wordt vormgegeven. Deze design studie geeft richting aan een identiteit die aansprekend, flexibel en samenhangend is.

Afgestemd op jouw wensen, werken we in een design studie aan de volgende onderdelen:

  • Onderzoek en moodboard
  • Logo
  • Kleurenpalet
  • Typografie

Jouw team of organisatie betrekken

Het ontwikkelen van een nieuwe visuele identiteit is een belangrijke stap voor jouw merk of organisatie. Een belangrijk moment om jouw team of organisatie te betrekken is de presentatie van de design studie. Zo blijft jouw team betrokken en haal je alle benodigde feedback op.

Wat is het vervolg?

Na afloop van de presentatie van de design studie werken we het ontwerp verder uit in een aantrekkelijke visuele identiteit en een brandbook. Ben je benieuwd hoe we dit hebben aangepakt voor Energie in Huis? Laat je inspireren.

Benieuwd wat een design studie voor jouw organisatie kan opleveren?

Bij Groowup zijn we gespecialiseerd in het ontwerpen van een design studie en helpen je graag verder naar online én offline succes! Benieuwd hoe het jouw organisatie verder kan helpen? Neem contact op of kom dan langs in onze digital agency in Breda.