De rol van fotografie en video voor jouw merk

De rol van beeld voor jouw (nieuwe) visuele identiteit

Opvallen in een snelle visuele wereld is de grootste uitdaging voor alle merken. Creativiteit en visual design bepalen hoe je merk spreekt, zich voortbeweegt, aanvoelt en de doelgroep aantrekt. Beeld is een belangrijk onderdeel van de visuele identiteit van een merk of organisatie. Een beeld zegt tenslotte meer dan 1000 woorden. Benieuwd wat voor rol beeld speelt voor jouw visuele identiteit?

Beeld is onderdeel van de visuele identiteit van jouw merk

Een visuele identiteit combineert alle aspecten van de merkidentiteit en communiceert hiermee het gevoel en de ervaring die past bij de brand strategy van een merk. Visuele aspecten zijn bijvoorbeeld het logo, lettertypen, kleur, design Ć©n fotografie en video.

De kracht van fotografie en video: associaties en emotie

De associaties en emoties, die bij jouw doelgroepen worden opgeroepen, zijn van groot belang. Wist je dat 89% van de aankoop een beslissing is gebaseerd op emoties? Emoties als verbondenheid, begeerlijkheid of bewondering. Het zorgt ervoor dat jouw eindgebruiker aansluiting vindt bij jouw merk. En dat is precies waarin de kracht van fotografie en video zit. Fotografie en video zorgen ervoor dat jouw doelgroepen zich met jouw merk verbinden. Nog voordat ze misschien jouw merknaam weten of welk product of dienst jij aanbiedt.

Waarom is het belangrijk om aan de slag te gaan met beeld?

Een sterke en herkenbare beeldtaal zorgt ervoor dat jij jouw merk consistent naar buiten brengt. Een onderscheidende stijl zorgt ervoor dat jij opvalt bij jouw doelgroepen. De eerste indruk die mensen van jouw merk of organisatie krijgen wordt bepaald door de visuals die jij gebruikt.

Creƫer een sterke en herkenbare beeldtaal

Een onderscheidende beeldtaal zorgt ervoor dat jouw doelgroepen jouw merk of organisatie meteen herkennen. Beeldtaal is het samenspel van afzonderlijke onderdelen: het gebruik van kleur, herhaling of een ritme, de emotie die jouw merk oproept en de stijl die het uitstraalt. Een herkenbare beeldtaal gaat over de associatie bij een merk. Fotografie en video spelen een belangrijke rol bij het oproepen van deze associaties.

Wat levert een beeldconcept op?

Om een sterke en herkenbare beeldtaal tot uiting te brengen gaan wij bij Groowup aan de slag met het creƫren van een beeldconcept. Met als doel jouw brand strategy ook beeldend tot uiting te brengen. Binnen dit beeld concept werken wij de beeldtaal uit die het verhaal en gevoel van jouw merk of organisatie overbrengen. Dit doen we door een beschrijving van het concept die we uitwerken tot een aantal concrete richtlijnen. Binnen deze richtlijnen beschrijven we de kaders voor het ontwikkelen van fotografie, video en eventueel illustraties. Hierna gaan we aan de slag met het maken van moodboards, zodat jij naast tekstuele ook visuele richtlijnen hebt.

Aan de slag met fotografie en video

Wil jij na het ontwikkelen van het beeldconcept aan de slag met fotografie en video? Wij gaan deze uitdaging graag samen aan en begeleiden je van A tot Z. Vanuit het concept en de moodboards begeleiden we de productie van de fotografie. Samen stemmen we de wensen rondom de fotografie of video af. We denken na over alle verschillende niveaus: van mens tot product. Maak je gebruik van je eigen teamleden of kies je voor modellen? Fotografeer je in een realistische situatie of in een studio setting? Al deze vragen beantwoorden we gezamenlijk. Hierna gaan we aan de slag met de praktische uitwerking: wij helpen je om modellen te werven, een geschikte locatie te scouten, denken mee over visagie en styling. Bovendien zijn wij tijdens de shoot of opname dag aanwezig, om alles in goede banen te leiden en ervoor te zorgen dat we een optimaal resultaat behalen.

Nieuwsgierig geworden naar wat fotografie en video voor jouw organisatie kan opleveren?

Bij Groowup hebben we alle expertise in huis om ervoor te zorgen dat we beelden maken die jouw merkverhaal visueel communiceren. Benieuwd hoe het jouw organisatie verder kan helpen? Neem contact op of kom dan langs in onze digital agency in Breda.