CIZ - CENTRUM INDICATIESTELLING ZORG

We wonnen een landelijke aanbesteding voor strategie, ontwerp en development van de nieuwe CIZ website.

ciz.nl website header case
CIZ Onderzoek

Onderzoek leidt tot het maken van gegronde keuzes

Goed onderzoek is cruciaal voor een goed webtraject. Door in gesprek te gaan met de gebruikers en medewerkers halen we de belangrijkste wensen en behoeftes boven tafel. De vraag ‘hoe kan de website de bezoekers en de organisatie helpen’ stond centraal tijdens ons onderzoek. Voor ons onderzoek voerden we gesprekken, met verschillende medewerkers van het CIZ en gebruikers van de website. We analyseerden de site statistieken en zoekmachine prestaties. Door de website kwalitatief en kwantitatief te beoordelen, kregen we een goed beeld van de behoeften en wensen van de doelgroepen. Deze informatie vormde de basis voor onze webstrategie en KPI’s bij livegang.

CIZ planning
CIZ sitemap

Van plan van aanpak naar passende digitale strategie

Een modern digitaal platform als middelpunt voor de informatievoorziening voor de doelgroepen. Dit was het uitgangspunt voor de nieuwe website van CIZ. We ontwikkelden een heldere informatiestructuur, waardoor de bezoeker eenvoudig alle informatie kan vinden. Dit draagt bij aan het verhogen van de interactie, het vergroten van de zichtbaarheid en het betrekken van de doelgroepen.

Wlz en Wzd check

Met behulp van de verbeterde Wlz-check en de nieuwe Niet-vrijwillige opnamecheck (Wet zorg en dwang) ontdekt een naaste of zorgprofessional of een aanvraag doen zinvol is. Deze interactieve tool helpt hen ook met het aanleveren van de juiste documenten. Dit is een win/win situatie voor zowel de organisaties als de aanvragers.

Door de check op meerdere fases te usertesten is deze check zowel inhoudelijk erg gebruiksvriendelijk.

CIZ Wlz check laptop
CIZ Wlz check mobiel
CIZ Wlz check

Verrijking van de digitale identiteit en visueel

Vanaf het begin van het proces stond toegankelijkheid centraal. De website van CIZ dient iedereen, in alle lagen van de maatschappij. Op verschillende momenten is de nieuwe website getest door burgers, zorgprofessionals en medewerkers van het CIZ.

Vanuit de primaire huisstijlkleuren is een verrijking gemaakt om een uitgebreidere digitale identiteit te ontwikkelen, waarbij elementen als buttons, attentiewaarde en informatie op een betere manier gecommuniceerd konden worden en intuïtiever aanvoelen. De gehele identiteit is menselijker, overzichtelijker en prettiger.

CIZ homepage hero
Ciz mobiel en formulier
CIZ_Ipad scenery
CIZ Ipad scenery
CIZ Menu
CIZ sfeerbeeld
CIZ_Iphones
CIZ FAQ

Een toegankelijke en inclusieve website

Zorg hoort toegankelijk te zijn, voor alle lagen in de maatschappij. De teksten zijn -zoveel mogelijk- op B1-taalniveau geschreven. De website bevat een voorlees-tool en er is rekening gehouden met contrast eisen. Zo is de website ook te gebruiken door mensen met een beperking.Er is ook een algemene pagina met informatie in het Engels. Daarnaast is er in fotografie nadrukkelijk gekozen om een inclusief beeld te creëren, waarbij alle doelgroepen zich gezien en gehoord voelen.

CIZ kleurenpalet
CIZ color contrast
CIZ Website Ipads

EASY TO GUIDE

“Groowup is een partner die erg goed luistert naar de wensen en behoeften. Er wordt snel geschakeld en ze leveren doordachte zaken op.”

Bekijk de website
Site Health Dashboard

Site health dashboard en beheer

Voor een modern digitaal platform is het van groot belang dat het altijd toegankelijk is en optimaal werkt. Daarom monitoren wij de presentaties in een site health dashboard. Een dashboard waarbij we inzichtelijk maken of de site voldoet aan de gestelde eisen en functioneert binnen de geldende normen. Op basis van deze inzichten, die we opdoen middels het gebruik van verschillende bronnen, rapporteren wij en geven wij advies op basis van data. Hiernaast beheren wij de website en ondersteunen wij het team van CIZ bij het beheer van de website. Wij zijn een kennispartner en helpdesk op afstand, voor kleine vragen of grotere doorontwikkelingen.

LET'S MEET

Get in touch with Jasper

Als digital agency uit Breda werken we samen met merken en organisaties die zoeken naar langdurige vooruitgang en strategische groei. Klanten die het belang van onderscheidend concept en high-end design beseffen. Pioniers die, zowel op korte als lange termijn, met innoverende en schaalbare digitale ontwikkeling bezig zijn. Let's groow.